Palokatko

Teollisuus

Julkis-rakentaminen

Toimitilat

Asunto-rakentaminen

Uudis- sekä korjausrakentaminen

Palokatko – tärkeä osa paloturvallisuuden toteutusta

Palokatko on äärimmäisen tärkeä rakennussuunnittelun osa-alue, jolla varmistetaan rakennusten paloturvallisuuden toteuttaminen palokatkojen näkökulmasta.

Palokatko tarkoittaa rakennetta kuten seinää tai kattoa läpäisevien sähköjohtojen, erilaisten putkien ja teknisten kanavien tiivistämistä paloturvalliseksi, läpäisevän rakenteen kohdalta. Oikein toteutettu palokatko estää tulen, savun ja kuumuuden leviämisen läpivientien kohdalta. Palokatko siis hidastaa tulipalon etenemistä rakennuksessa.

Propalokatko Oy:n palveluihin kuuluvat palokatkojen asennus ja -huoltotyöt, palokatkosuunnittelu sekä muu palosuojaus. Toteutamme palokatkoja sekä uudis- että korjausrakentamisessa koko Suomen alueella.

ProPalokatkon sertifioituihin palveluihin kuuluu muun muassa:

Sähköpalokatkot

Putkipalokatkot

Muovipalokatkot

Palokatkojen asennus- ja huoltotyöt

Vaatimusten mukaiset toteutukset

Palokatkosuunnitelmat

Konsultaatiot

Palokatko läpiviennit esimerkkejä:

Palokatko läpivienti putkilla
putkipalokatko lattiassa
sähköläpivienti palokatkolla

Miksi hankkia Palokatkopalvelu meiltä?

1. Meiltä saat myös palokatkosuunnittelun sekä muut paloturvallisuuden palvelut saman katon alta

Usean eri paloturvallisuuteen liittyvän palvelun hankkiminen eri yrityksiltä on paitsi aikaa vievää, mutta myös kallista. Siksi Propalokatko tarjoaa kaikki tarvittavat palvelut aikaa säästävästi ja kustannustehokkaasti.

2. Käytämme aina laadukkaita, sertifioituja palokatkotuotteita

Emme koskaan tingi materiaalien laadusta. Toteutamme palokatkoasennukset ETA/CE hyväksytyillä palokatkotuotteilla. Käytämme palokatkoasennuksissa HILTI tuoteperhettä 80% tapauksista.

3. Propalokatko tarjoaa asennuspalvelun, sertifioitujen ammattilaisten asentamana

Meiltä saat ammattitaitoiset asentajat hankkeeseesi. Kaikki työntekijämme ovat Eurofins-sertifioituja palokatkoasentajia.

4. Pidämme hyvää huolta asiakkaistamme, meiltä saat myös kunnossapitopalvelun

Asennuksien lisäksi toteutamme kunnossapitopalvelua asiakkaillemme. Näin varmistamme että rakenteet pysyvät teknisesti turvallisina myös tulevaisuudessa.

Meillä on pitkä kokemus Suomen laista sekä kuntien rakentamismääräyksistä

Palokatkojen toteutukseen vaikuttavat useat eri viranomaisten määrittävät lait. Näistä kolme merkittävintä on pelastuslaki, maankäyttö- ja rakennuslaki, sekä ympäristöministeriön asetus rakennusten paloturvallisuudesta.

Täytyy myös ottaa huomioon, että Suomessa palokatkojen asennuksiin vaikuttavat kuntien omat rakentamismääräykset. Toisinsanoen lait voivat vaihdella eri kuntien välillä. Tämän lisäksi materiaalien ja palokatkotuotteiden valmistajilla on omat ohjeistuksensa.

Siksi ammattitaito ja kokemus ovatkin äärimmäisen tärkeitä tällä alalla. Me Propalokatkolla tunnemme Suomen rakennuslait perinpohjaisesti, ja voit luottaa meihin aina palokatkoihin liittyvissä laki- ja viranomaisasioissa.